Kombilerin Kazanlara Göre Farkları

29-03-2021 14:15
Kombilerin Kazanlara Göre Farkları

Kombiler verimli, kompakt ve uygun maliyetlidir. Bugün satılan kazanların yarısından fazlası Kombidir.

Musluklar ve merkezi ısıtma sistemi için anında sıcak su sağladıkları, fazla montaj alanı gerektirmedikleri ve küçük ve orta büyüklükteki evler veya ofisler için mükemmel olduklarından en popüler kazan seçimidir.

Ev alanından tasarruf edilir bunun başlıca nedeni de ihtiyacınız olduğunda suyu ısıtırlar. Diğer bir deyişle, bir musluğu açtığınızda veya ısıtmayı açtığınızda (veya yükselttiğinizde), Kombi ihtiyaç duyulan sıcak suyu sağlamak için hızlı bir şekilde ısı üretir. Kazan sistemlerinin kullandığı, sıcak suyun kazan tarafından ısıtıldıktan sonra depolandığı bir bakır silindir tankına da ihtiyaç yoktur .

Bir Kombinin sıcak su tankı olmamasının yanı sıra (genellikle havalandırma dolabına konur), bir Kombide normal kazana göre daha az parça vardır. Soğuk su doğrudan ana şebekeden gelir, bu nedenle soğuk su besleme tankına gerek yoktur. Ayrıca daha az bakır boru uzunluğu vardır. Sonuç olarak, daha az alana ihtiyaç duyulur ve sistem daha geleneksel kuruluma göre daha düşük maliyetlidir.

Ancak küçük bir dezavantaj var, bu günlerde Kombi teknolojisi geliştikçe daha az önemli olsa da, yine de düşünülmesi gerekiyor. Birden fazla banyonun olduğu daha büyük evlerde, bir Kombinin gerekli su oranına yetişemediğini görebilirsiniz. Ayrıca, soğuk su beslemesi doğrudan şebekeden geldiğinden, basıncın yerinde olması gerekir. Bu nedenle, şebeke su basıncının doğru standartta olmasını sağlamak için kurulumdan önce keşifler yapılır.

Aşağıdaki kombi çeşitleri bulunmaktadır.

  • Kombi Anlık Kazan (en yaygın kullanılan)
  • Kombi Ani Yoğuşmalı Kazan (standarttan daha yüksek verimlerde çalışır)
  • Kombi Depolama Kazanı (Konsepte sıcak su depolama elemanı ekler)

Bizim tercihimiz devamlu Bedurus kombi markasındadır. Gaziantep bölgesinde bayisi olduğumuz bu kombi markasını incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.